Našli sme tvár, povedal kapitán HC Lev po ďalšej výhre

17.10.2011 Celý región

HC Lev sa v utorok postaví proti Salavat Julajev Ufa

Po dvoch spomenutých víťazstvách sa HC Lev predstaví v utorok 18. októbra na horúcom ľade obhajcu Gagarinovho pohára z Ufy. Proti miestnemu klubu Salavat Julajev to nebude mať slovenský zástupca v nadnárodnej súťaži jednoduché. "Ufa je veľmi ťažký súper. Tento tím má kvalitných útočníkov aj obrancov. Dokázali sme však zdolať aj Kazaň, ktorá disponuje tiež veľkou silou. Všetky mužstvá v KHL majú svoju úroveň. V utorok sa budeme snažiť hrať čo najlepšie a ako to dopadne, to ukáže až samotný zápas," uzavrel Ľuboš Bartečko. Odporúčame:

Lev Poprad nečakane otočil zápas v Nižnekamsku
 
UFA 17. októbra (WEBNOVINY) - Hráčom nováčika Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) tímu HC Lev Poprad sa po mierne rozpačitom úvode začína čím ďalej, tým viac dariť.

Po piatich prehrách dokázali zverenci trénera Radima Rulíka z ostatných ôsmich duelov zvíťaziť v šiestich prípadoch a v 23-člennom pelotóne im patrí po trinástich dueloch 16. miesto so ziskom osemnástich bodov.

Pozitívnym signálom sú posledné dve víťazstvá - v Nižnekamsku a predtým na ľade silnej Kazane. "Som veľmi rád, že sa nám darí. Dá sa povedať, že sme našli svoju tvár a hráme tak, ako si to predstavuje tréner. Po nie príliš vydarenom úvode sezóny sme už viac zohratí. Všetci sa už poznáme fakt dobre. Je to také, aké má byť," povedal v rozhovore pre agentúru SITA slovenský kapitán popradských levov Ľuboš Bartečko.

Skúsený 35-ročný kežmarský rodák je lídrom celého tímu nielen funkciou kapitána, ale spolu s Čechom Václavom Nedorostom patrí aj k najproduktívnejším hráčom klubu. Slovenský hokejista má na svojom konte v trinástich dueloch jedenásť kanadských bodov za 6 gólov a 5 asistencií, jeho český spoluhráč nazbieral ešte o bod viac (4+8). Ďalším útočným formáciám to však až tak nesype.

Náš tím nemá veľké hviezdy, no všetci si robíme svoju prácu naplno. Verím, že počas sezóny sa všetci dostanú do dobrej formy a budú aj produktívni. Všetci na ľade bojujú a chcú, občas to však jednoducho nejde. Niekedy treba čas, aby hráč získal hernú pohodu a potom sa mu bude viac dariť.Ľuboš Bartečko
Pri Bartečkovi s V. Nedorostom sa od úvodu sezóny objavoval na krídle aj Ladislav Nagy, ktorého však zastavil päťzápasový dištanc. Do elitnej útočnej formácie sa tak dostal Tomáš Netík, s ktorým si kapitán HC Lev na ľade takisto dobre rozumel.

"Spomenutých hokejistov nemožno porovnať, obaja sú výborní hokejisti, ale rozdielni hráči. S Netíkom sa mi hrá dobre, Laca poznám trochu dlhšie, s ním som hral dlhšie a na ľade sa poznáme trochu lepšie. Teraz je len na trénerovi, kto s kým bude hrať. Podľa mňa je to však úplne jedno, len aby sa darilo tímu," doplnil pre SITA Ľuboš Bartečko, ktorý sa v minulosti v najvyššej ruskej súťaži predstavil aj vo výlukovej sezóne 2004/2005.

Odvtedy sa toho v Rusku podľa majstra sveta z Göteborgu 2002 veľa zmenilo. "Takmer všetky štadióny sú nové, čo je super. Takisto aj hotely sú omnoho lepšie. Všetko sa zlepšilo o sto percent. Trochu som sa pred začiatkom súťaže obával, ale po výjazdoch, ktoré sme absolvovali, som zistil, že to nie je také hrozné ako v minulosti," poznamenal jeden z najskúsenejších hokejistov v HC Lev Poprad. Aj preto sa stal u nováčika KHL kapitánom. "Byť kapitánom je veľká zodpovednosť, zvlášť v KHL. Po NHL je to jedna z najlepších líg na svete. V našom tíme sme však všetci lídri, partia je skutočne veľmi dobrá. Zjednodušuje mi to prácu kapitána, dá sa to bez väčších starosti zvládnuť," dodal Ľ. Bartečko.
 

Vyberte región